SKODA publica un material video si schite cu interiorul prototipului VISION RS

Mlada Boleslav, 6 septembrie 2018 – SKODA VISION RS ofera indicii cu privire la viitoarele modele SKODA RS. Schitele permit crearea unei prime impresii despre interiorul prototipului, inainte de lansarea sa in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris. De asemenea, materialul video prezinta interiorul inovator proiectat in studioul de design din Praga, cu materiale produse conform principiilor vegane si de sustenabilitate.

 

Filmul invita privitorul in studioul din capitala Cehiei, nu departe de Castelul Praga, de Podul Charles, Casa care Danseaza si Palatul Zofín. Proiectele viitoarelor modele SKODA nu iau nastere doar in studioul de design din Cesana / Mlada Boleslav, ci si in cladirea art noveau din Masarykovo nabreZí, in atmosfera pitoreasca a Pragai.

 

Un designer SKODA schiteaza abil un interior sportiv si aerisit, cu scaune care parca plutesc, cu detalii din carbon si sticla de cristal, cu efecte luminoase marcante si detalii stilistice din motorsport. Caroseria alba, stralucitoare simbolizeaza sistemul ecologic de  propulsie al prototipului SKODA VISION RS, precum si materialele sale provenite din surse sustenabile.

 

Sticla de cristal, carbon si referinte din motorsport

Panoul alungit de instrumente cu elemente de carbon reda contururile simetrice ale

grilei radiatorului. Decorul modelului VISION RS consta in elemente de cristal fabricat si taiat manual, in manufactura ceheasca Lasvit. Panoul de instrumente impresioneaza cu animatii cu design special RS si este iluminat cu efecte care interactioneaza cu ecranul tactil al sistemului de infotainment.

 

Consola centrala a prototipului VISION RS este realizata integral din carbon si atrage atentia cu designul sau in stil space-frame, cu tehnologia shift-by-wire a transmisiei automate DSG. Acest material high-tech, carbonul, este utilizat si pentru elementele de decor, panourile usilor si scaune, creand astfel o legatura directa cu universul raliurilor auto. Manerele de pe usi cu un design special, avand forma de curelusa, amintesc, de asemenea, de masinile de curse. Compartimentele de depozitare cu benzi de elastic sunt "simply clever". Alaturi de designul sportiv, sustenabilitatea este un alt element definitoriu al conceptcar-ului SKODA VISION RS. De exemplu, fibra de carbon este fabricata 100% din poliester reciclat, iar tapiteriile din Alcantara produsa conform principiilor vegane.