SKODA KODIAQ SCOUT: designul robust este un prim indiciu ca se deplaseaza cu usurinta in off-road

Premiera in martie 2017 la Salonul Auto International de la Geneva
› Sectiuni fata si spate specifice modelului si jante de 19 inchi

› Dotarile specifice accentueaza caracterul robust

› Sunt disponibile patru motoare cu putere intre 110 kW (150 CP) si 140 kW (190 CP)

› Sistemele de infotainment si asistenta definesc noi standarde in segmentul SUV

› Se deplaseaza in siguranta in off-road, cu tractiunea integrala inclusa in echiparea standard

Mlada Boleslav, 26 ianuarie 2017 - SKODA isi continua campania in segmentul SUV. SKODA KODIAQ SCOUT va fi prezentata de producatorul ceh la Salonul Auto International de la Geneva (7 - 19 martie 2017) si este o versiune de model care optimizeaza modelul de baza atat vizual, cat si din punctul de vedere al capacitatii de deplasare in off-road. Aspectul sau robust este accentuat de detaliile de design argintii, inclusiv scuturile inferioare distinctive din fata si din spate. Jantele din aliaj de 19 inchi au fost special create pentru modelul SKODA KODIAQ SCOUT, contribuind de asemenea la impresia de forta transmisa de model. Pentru noua versiune a modelului sunt disponibile doua variante de motor pe benzina si doua diesel. Toate dispun de tractiune integrala.

Cu o lungime de 4,70 m, cu pana la 7 locuri si un interior si un portbagaj cu cele mai mari dimensiuni din clasa, modelul de baza SKODA KODIAQ a atras multa atentie inca de la lansare. Designul reflecta identitatea marcii si reprezinta o combinatie excelenta intre emotional si rational. Varianta SKODA KODIAQ SCOUT subliniaza in mod clar robustetea si forta, cu elementele sale distinctive de design.

Designul - detaliile argintii ii reflecta caracterul puternic

SKODA KODIAQ SCOUT poate fi recunoscut la exterior in baza scuturilor inferioare, a lunetei si geamurilor laterale spate cu tenta inchisa (SunSet) care protejeaza de soarele prea puternic. Alaturi de acestea, detaliile argintii accentueaza impresia de robustete si subliniaza caracterul plin de forta al noului SUV de talie mare al producatorului ceh.

Grila radiatorului este incadrata de o rama argintie. Argintii sunt si barele de pe plafon, carcasele oglinzilor exterioare, decorurile geamurilor laterale, precum si scuturile inferioare din fata si din spate, pozitionate sub barele de protectie si divizate vizual in trei segmente.

Profilul tuturor modelelor SKODA KODIAQ este caracterizat prin consolele scurte, linia plafonului care coboara spre spate, extinsa vizual de montantul D, precum si prin partea din spate retrasa. SKODA KODIAQ SCOUT dispune in echiparea standard de jantele din aliaj usor de 19 inchi, special create pentru aceasta versiune de model. De asemenea poarta o mica emblema cu denumirea modelului pe aripa din fata si pe torpedou.

Dotari

Dotarile si designul interiorului sunt de asemenea pe masura caracterului sau robust. Echiparea are la baza linia de dotare Ambition. SKODA KODIAQ SCOUT dispune de Off-Road Assist, de pachetul de drumuri grele cu scut inferior si protectie motor, precum si de Park Assist fata si spate. Dotarile standard generoase includ functia Driving Mode Select (Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Snow), care poate fi utilizata pentru a controla motorul, transmisia automata, directia servo-asistata si sistemul de aer conditionat. Modul Snow adapteaza sistemele ABS, ASR, ACC (daca este inclus in echipare), precum si unitatea de comanda a motorului la conditiile specifice drumurilor acoperite cu zapada sau polei.

Dotarile standard de la interior includ volanul multifunctional, iluminarea ambientala cu LED in 10 nuante, un sistem modular de infotainment (MIB) cu 8 difuzoare, scaune acoperite cu Alcantara cu emblema KODIAQ, pedalier din otel, covorase textile si emblema KODIAQ pe pragurile usilor din fata.

Gama de motoare

Sunt oferite cate doua motoare pe benzina si diesel:

1,4 TSI 110-kW (150 CP) 4×4, viteza maxima 197 km/h, 0-100 km/h in 9,8 secunde, consum mixt 6,8 l /100 km, 153 g CO2/km

2,0 TSI 132-kW (180 CP) 4×4, viteza maxima 207 km/h, 0-100 km/h in 8,0 secunde, consum mixt 7,3 l/100 km, 168 g CO2/km

2,0 TDI 110-kW (150 CP) 4×4, viteza maxima 197 km/h, 0-100 km/h in 9,5 secunde, consum mixt 5,3 l /100 km, 139 g CO2/km

2,0 TDI 140-kW (190 CP) 4×4, viteza maxima 210 km/h, 0-100 km/h in 8,9 secunde, consum mixt 5,7 l /100 km, 150 g CO2/km

 


Tractiunea integrala

Elementul central al sistemului de tractiune integrala este cuplajul multi-disc controlat electronic, aflat direct in fata diferentialului spate, adica la capatul arborelui cardanic, pentru a asigur distributia optima a sarcinii pe punti. Sistemul de tractiune integrala functioneaza rapid si inteligent, iar unitatea sa de comanda calculeaza in mod constant cuplul ideal pentru partea din spate. Pierderea de tractiune este practic eliminata datorita unui sistem de control dependent de situatia de deplasare. in conditii normale de deplasare, mai ales cu sarcina usoara, cuplajul multi-disc transfera puterea provenita de la motor mai ales spre rotile fata, in mod eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil.

Caracterul off-road

SKODA KODIAQ se simte ca acasa si pe teren dificil. Avand o garda la sol de 194 mm, modelul poate negocia cu usurinta chiar si denivelarile mari. Unghiul de rampa este de 19,7 grade; unghiurile de atac si de degajare sunt impresionante: 22,0 si 23,1 grade, datorita consolelor scurte. Aditional, pachetul pentru drumuri grele, inclus in echiparea standard, protejeaza partea inferioara a masinii de avarii, inclusiv motorul, sistemul de franare si conductele de combustibil, precum si cablajele. Cand soseaua se termina, soferul poate selecta modul off-road, simplu, prin actionarea unui buton. Suspensiile optionale DCC isi schimba modul de functionare corespunzator; raspunsul acceleratiei este usor mai intarziat. Sistemul ABS anti-blocare permite un anumit grad de derapare pentru a crea efectul de pana in fata rotilor. Pentru a optimiza tractiunea in modul off-road, ASR permite un grad mai ridicat de derapare, iar diferentialul blocabil electronic (EDL) reactioneaza mai rapid. Cand este necesar, asistentul pentru pornire din rampa si cel pentru coborarea pantelor sunt activati - cel de-al doilea sistem mentine viteza masinii la nivelul la care era cand soferul a intrat pe terenul inclinat.

Sistemele de asistenta

Datorita gamei largi de sisteme de asistenta, toate versiunile modelului SKODA KODIAQ definesc noi standarde in segmentul lor. Printre noile functii se numara Trailer Assist, Blind Spot Detect, care avertizeaza daca in unghiul mort sunt alte vehicule si Rear Traffic Alert, care la manevrare monitorizeaza traficul din lateral si din spate etc. Functia Crew Protect Assist inchide geamurile si trapa si tensioneaza centurile de siguranta din fata in cazul riscului de accident, functionand in combinatie cu functia optimizata Front Assist, care include sistemul de franare de urgenta City si functia de monitorizare a pietonilor. Functiile Park Assist au fost optimizate si mai mult. Sistemul Area View este de asemenea o noutate pentru marca: camerele video cu unghi larg integrate in fata si in spatele masinii, dar si in oglinzile laterale permit redarea pe ecranul din masina a diferitelor perspective ale zonei din vecinatatea imediata a masinii. Astfel pot fi redate imagini din perspectiva aeriana, dar si imagini panoramice, de 180 de grade, incluzand zonele din fata si din spatele automobilului. soferul poate astfel conduce mai usor in situatiile in care vizibilitatea este restransa sau pe teren accidentat.

Infotainment si SKODA Connect

SKODA KODIAQ SCOUT este echipat cu toate sistemele moderne de infotainment ale versiunii de baza a SUV-ului de talie mare. Ecranele tactile capacitive au asa-numitul design glass (cu exceptia sistemului de sunet standard Swing). Versiunea de top, sistemul de navigatie Columbus are un monitor de 9,2 inchi, hotspot WiFi si modul LTE. Functia automata de efectuare a apelurilor de urgenta este inclusa in dotarea standard. Serviciile online mobile SKODA Connect reprezinta completarea perfecta a sistemului de infotainment de ultima ora si definesc noi standarde in domeniul navigatiei, al serviciilor de informare, entertainment si asistenta si pot fi configurate folosind inclusiv computerul de acasa sau prin intermediul aplicatiei aferente.

Premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva

SKODA KODIAQ SCOUT va fi lansata la Salonul Auto International de la Geneva din 2017. Acest salon auto renumit la nivel mondial isi va deschide portile pentru public intre 9 si 19 martie. SKODA va prezenta aceasta noua varianta a SUV-ului sau de tale mare si numeroase alte noutati in hala 2, la primul nivel al Centrului de expozitii Palexpo.