Noua SKODA KODIAQ RS inregistreaza un nou record pe Nürburgring

Mladá Boleslav, 14 iunie 2018 – Emotie, dinamism si pasiune pentru automobil: SKODA imbina toate aceste calitati sub umbrela initialelor RS.inca inainte de lansarea pe piata a acestui SUV de inalta performanta, producatorul auto ceh dovedeste ca SKODA KODIAQ RS face fata chiar si celei mai dificile piste de raliu din lume. La volanul noii SKODA KODIAQ RS, pilotul Sabine Schmitz reuseste cel mai bun timp de tur de circuit pentru un SUV cu sapte locuri pe legendara Nordschleife a circuitului Nürburgring. Astfel, noul model, care extinde gama de modele sportive, SKODA RS (Rally Sport),isi demonstreaza in mod impresionant performantele ridicate.

Fuchsröhre, Schwedenkreuz si Karussell – fanii motorsportului cunosc foarte bine aceste sectiuni ale legendarei piste de curse Nordschleife a circuitului Nürburgring. Niciun alt circuit nu este mai dificil si nu ofera mai multe provocari pentru piloti si autovehicule, precum circuitul de 20,832 km din regiunea Eifel din Germania. SKODA KODIAQ RS a facut fata cu brio acestor conditii dificile din ‘Green Hell’ si, a stabilit un nou record, de 9:29.84 minute pe Nordschleife, la categoria SUV-urilor cu 7 locuri.

Sabine Schmitz a fost cea care s-a aflat la volanul SKODA KODIAQ RS in momentul realizarii recordului. Schmitz participa in mod regulat la campionatul de anduranta (VLN), precum si la cursa de 24 de ore de pe Nürburgring, iar in anul 1996 a devenit prima femeie care a castigat cursa de 24 de ore, victorie pe care a repetat-o apoi si in anul urmator. Fiind o perioada lunga "sofer de taxi pe Ring" si prezentatoare a numeroase show-uri automobilistice, ea este foarte cunoscuta publicului larg. Schmitz estimeaza ca pana in prezent a parcurs la volan peste 30.000 de tururi pe Nordschleife.

"Mi-a facut mare placere sa conduc SKODA KODIAQ RS," a spus Sabine Schmitz. "SKODA a utilizat din plin posibilitatile care pot fi oferite de un SUV de talie mare, creand KODIAQ RS. Nu m-ar mira deloc ca la turele mele viitoare de pe Nordschleife sa amintalniri frecvente cu KODIAQ RS," a mai adaugat Schmitz zambind cu subinteles.

FrantiSek Drábek, Directorul departamentului Modele Compacte din cadrul SKODA AUTO si totodata responsabilul pentru dezvoltarea modelului KODIAQ RS a fost de asemenea, prezent la acest eveniment de succes. El a aratat ca "SKODA KODIAQ RS incorporeaza atat versatilitatea si spatiul generos specifice SUV-urilor de familie, cat si un design emotional si mult dinamism."

Noul motor 2,0 Bi TDI genereaza 176 kW (239 CP). Astfel puterea este ridicata si raspunsul excelent, chiar si la turatii reduse ale motorului. Gazele de evacuare sunt purificate cu ajutorul unui convertor catalitic SCR. In gama de modele KODIAQ, motorul diesel BiTDI de 2,0 litri este rezervat exclusiv modelului RS, iar datorita sistemului Dynamic Sound Boost, puterea motorului cu cuplu ridicat poate fi imediat perceputa si cu ajutorul auzului. Suspensia cu reglare adaptiva (DCC), inclusiv functia de selectare a modului de condus si directia progresiva a echipat optim automobilul cu tractiune integrala pentru a reusi noul record pe Nordschleife. Masina utilizata aici aveainca autocolante de camuflaj, modelul nefiind inca prezentat oficial.

SKODA KODIAQ RS va fi lansata in premiera abia in luna octombrie a acestui an. Publicul o va putea vedea prima data la Salonul Auto de la Paris din 2018.